Bad Bentheim

Wie valt er niet voor de charmes van het oude kuuroord Bad Bentheim, net over de Duitse grens? De oude burcht wijst je al van ver de weg naar dit sfeervolle stadje. Zelfs de meest verwende toerist zal het hier naar zijn zin hebben.

Bad Bentheim kan terugblikken op een lange historie; de beroemde burcht Bentheim – die hoog oprijst boven de stad – werd al genoemd in het jaar 1116! Een bezoek aan dit stokoude slot is een goed begin van je weekend hier. Daarna heb je de keus uit diverse musea of misschien heb je zin om een voorstelling of concert bij te wonen in het feeërieke openluchttheater?

Oldenzaal

Oldenzaal is van vroeger uit één van de belangrijkste steden in Twente. De Plechelmusbasiliek, ook wel “d’Olde Grieze”, torent letterlijk hoog boven het centrum van deze Hanzestad uit.

Oldenzaal kent diverse kleine musea en bezienswaardigheden, en een erg gezellig marktplein omgeven door horecagelegenheden.

Ootmarsum

Vakwerkhuisjes, kinderkopjes, oude waterputten. Ootmarsum is een authentiek middeleeuws plaatsje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland. Vele galeries met een uiteenlopend aanbod zijn zeer de moeite waard. Vergeet daarbij ook niet het Ton Schulten museum en het openluchtmuseum te bezoeken!

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe in Enschede is een museum voor beeldende kunst. Het ligt aan de rand van de wijk Roombeek. Het heeft een wisselende collectie van verschillende soorten kunst. Onderdeel van het Rijksmuseum is de Museumfabriek, een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen.

Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.

Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Landgoed Singraven is eenvoudig te bereiken door vanuit Denekamp de bordjes ‘Singraven’ te volgen. Er is parkeergelegenheid bij de watermolen.